Rozhovor

Českolipská nemocnice otevřela ve své hlavní budově zmodernizované NEMO Bistro. Dozvíte se, co vše v novém bistru návštěvníci najdou a kam chce bistro směřovat.  

Na to jsme se zeptali vedoucího stravovacího provozu a zároveň nutričních terapeutů nemocnice pana Mariána Bučka. „V našem NEMO Bistru vám kromě tradičního občerstvení ukážeme, že existují zdravé a velice chutné pokrmy,“  hlásá nemocnice již od konce loňského roku, kdy začala projekt nemocničního bistra připravovat. A toto heslo postupně naplňuje.

Nemo bistro  (2.jpg)

1. Představte nám prosím nové bistro, které jste jako vedoucí stravovacího provozu nemocnice získal do své kompetence.

V dubnu letošního roku jsme otevřeli úplně nové zmodernizované bistro. Cíl je jasný, chceme nabídnout našim návštěvníkům i zaměstnancům teplé i studené občerstvení a také malý obchůdek s různým sortimentem, i s tiskovinami nebo drogistickým zbožím. A to vše v atraktivním moderním prostředí a prostorách, které vyhovují i vozíčkářům.

2. Jaký sortiment nabízíte?

V prvé řadě je nezbytné si uvědomit, že jsme tu pro lidi. Sortiment by měl uspokojit všechny, kteří k nám zavítají. To znamená, že nabízíme vše, po čem je poptávka. Kromě tradičního občerstvení, kdy jsme již začali připravovat vlastní obložené chlebíčky i bagety, jejich různé varianty, zákusků nebo třeba řízků, jsme již od počátku našeho záměru deklarovali rozšíření původního sortimentu. Nabídku postupně otevíráme také těm, kteří mají nějaké stravovací omezení, případně se chtějí stravovat zdravěji. V tom máme výhodu. Máme tým nutričních terapeutů, který slouží pro pacienty v nemocnici a který s námi postupně rozšiřuje sortiment nemocničního bistra i pro širokou veřejnost.

3. Můžete popsat, co konkrétně připravujete?

Určitě nechceme konkurovat našemu Centru zdraví, které sídlí v areálu českolipské nemocnice, a kde si návštěvníci nemocnice mohou kromě jiného nakoupit také zdravou stravu, zdravé produkty. Nejsme fit bistro, chceme nabídnout rozmanité varianty. Kromě tradičních pokrmů, které naši návštěvníci poptávají a nemusí se bát, i klasiku u nás najdou, chceme nabízet například obědy vhodné pro žlučníkáře, dále bezlepkové produkty, vegetariánská jídla nebo například veganské nanuky. Již dnes nabízíme každý den teplé pokrmy a polévky, po kterých je u nás opravdu velká poptávka. Navíc budeme nabízet také čerstvou zeleninu a ovoce.

4. Co dalšího byste rád zmínil?

Oproti jiným podobným bistrům naše hosty i obsluhujeme. Pokud je návštěvník jakkoli indisponován, donese mu obsluha jídlo nebo například teplou kávu až na místo.

5. Co na závěr.

Celý náš projekt reflektuje gastronomii 21. století. Jsme v začátcích od otevření, potřebujeme čas a prostor, náš záměr však postupně naplňujeme a pracujeme na rozšiřování sortimentu. Již dnes nás těší opravdu mnoho pozitivních reakcí nejen na krásné prostředí, naši nabídku, ale také například na milý personál, který Vás obslouží s úsměvem.



Operační program pro lidské zdroje (logo-esf-web-sirka.gif)
Regionální operační program severovýchod (eu_severovychod_banner.jpg)