Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.

Kontakty na oddělení

+420 487 954 106

stravovani@nemcl.cz

Stravovací provoz

Stravovací provoz je certifikovaným pracovištěm splňujícím požadavky vyplývající z vedení správné hygienické a výrobní praxe a vedení systému kritických bodů. Jednou z jeho nejvýznamnějších činností je příprava a podávání pacientské (léčebné) stravy, která splňuje nejnáročnější požadavky v závislosti na stanovené diagnóze. Mimo to oddělení zajišťuje stravu pro zaměstnance NsP a vydává jídlo externím strávníkům.

Součástí provozu je také nově zrekonstruované nemocniční NEMO Bistro – s nabídkou studeného a teplého občerstvení – a obchod se základním drogistickým zbožím, časopisy a sladkostmi. BISTRO i obchod slouží zaměstnancům, pacientům, jejich návštěvám i širší veřejnosti jako místo příjemné k posezení nebo ke koupi kávy s sebou.

Marián Bučko, RNt.

Marián Bučko, RNt.

Vedoucí stravovacího provozu, vedoucí nutriční terapeut, specialista

+420 487 954 106
marian.bucko@nemcl.cz

Kde nás najdete

Ambulance a poradny

Dietologická a obezitologická poradna

út

07:30 - 16:00

Pouze pro objednané.

st

07:30 - 16:00

Pouze pro objednané.

čt

07:30 - 16:00

Pouze pro objednané.

08:00 - 11:00

Pouze pro objednané.*

Objednávání vždy v úterý a ve středu mezi 8:00 a 12:00 hod. na emailu: dietni.poradna@nemcl.cz nebo tel. č.: +420 487 954 150. *Vysoce specializované nutriční poradenství, které není zaměřeno na redukci váhy.

Pacientská strava

Na kvalitě a složení stravy se podílí tým nutričních terapeutů, který pracuje v souladu s platným dietním systémem schváleným ústavním dietologem. Tím je v naší nemocnici MUDr. Věra Stojová – vedoucí nutričního týmu a nutricionistka.

Pouze ošetřující lékař může dle pacientova aktuálního zdravotního a výživového stavu indikovat dietu. Nutriční terapeut zajišťuje – společně s ošetřujícím personálem – kromě odborné nutriční péče také celkové zhodnocení nutričního stavu pacienta, jeho edukaci a nezbytnou administrativu. Dále sestavuje plány léčebné výživy a rovněž individuální postupy u polyvalentních alergií apod.

Zaměstnanecká strava a výdej pro externí strávníky

Každý pracovní den mají zaměstnanci a externí strávníci možnost vybrat si jeden z pěti hlavních obědových chodů. Ty zahrnují i dva chody dietní (dieta č. 4 – s omezením tuků a dieta č. 9B – diabetická, 225 g sacharidů).

NEMO Bistro

Bistro se nachází v přízemí budovy A – Nemocnice. Do jeho sortimentu spadají teplé i studené nápoje, zákusky, vlastnoručně vyráběné chlebíčky a obložené bagety. Kromě toho v jeho nabídce naleznete i paletu teplých pokrmů.

Otevírací doba

Pondělí – pátek: 6:30 - 15:00 hod.
Víkendy a svátky: 9:00 - 15:00 hod.

Odpovědný vedoucí

Jitka Koděrová, tel. č.: +420 487 954 715

V současné době je bistro veřejnosti uzavřeno. Děkujeme za pochopení a budeme se na vás těšit hned, jakmile dojde k rozvolnění protiepidemických opatření.

© 2021 Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.

Návrh a tvorba webu