Oddělení a ambulance
Stravovací provoz je certifikovaným pracovištěm splňujícím požadavky vyplývající z vedení správné hygienické a výrobní praxe a vedení systému kritických bodů.
Oddělení zajišťuje stravu pro pacienty, zaměstnance NsP a vydává jídlo i externím strávníkům.
Součástí provozu je také nově zrekonstruované nemocniční NEMO Bistro a obchod se základním drogistickým zbožím, časopisy a sladkostmi.
Marián Bučko, RNt.
Vedoucí stravovacího provozu, vedoucí nutriční terapeut, specialista
+420 487 954 106
marian.bucko@nemcl.cz
08:00 - 16:00
dietni.poradna@nemcl.cz
08:00 - 11:00
dietni.poradna@nemcl.cz
+420 487 954 150
Předchozí telefonické objednání nutné.
Na kvalitě a složení stravy se podílí tým nutričních terapeutů, který pracuje v souladu s platným dietním systémem schváleným ústavním dietologem. Tím je v naší nemocnici MUDr. Věra Stojová – vedoucí nutričního týmu a nutricionistka.
Pouze ošetřující lékař může dle pacientova aktuálního zdravotního a výživového stavu indikovat dietu. Nutriční terapeut zajišťuje – společně s ošetřujícím personálem – kromě odborné nutriční péče také celkové zhodnocení nutričního stavu pacienta, jeho edukaci a nezbytnou administrativu. Dále sestavuje plány léčebné výživy a rovněž individuální postupy u polyvalentních alergií apod.
Pacientky na porodnici mají možnost zakoupit snídaňový košík, který nabízí jak sladké, tak i slané varianty s obsahem čerstvého ovoce, odpovídající aktuálnímu jídelníčku. Kromě toho mají také možnost vybírat ze tří jídel v obědovém menu.
Každý pracovní den mají zaměstnanci a externí strávníci možnost vybrat si jeden z pěti hlavních obědových chodů. Ty zahrnují i dva chody dietní (dieta č. 4 – s omezením tuků a dieta č. 9B – diabetická, 225 g sacharidů).
Obědy se vydávají každý den v čase 12:00-13:30.
Výdej obědů pro externí strávníky a do jídlonosičů probíhá v čase od 12:45 do 13:30.
Děkujeme za respektování těchto časů.
Dospělí s nadváhou nebo obezitou, diabetici s obezitou, pacienti před ortopedickými operacemi kloubů i klienti s dalšími onemocněními.
Přijmeme pacienty s doporučením praktického lékaře i pacienty bez doporučení.
Ke každému pacientovi přistupujeme individuálně. Podle potřeby aplikujeme například dietu redukční, diabetickou, v posledních letech narostl počet pacientů s intolerancí na lepek, dále například doporučujeme dietu šetřící, žlučníkovou nebo žaludeční. Důležité je se samozřejmě zaměřit na snížení obsahu tuků a cukrů v jídlech a zároveň však dbát na vyváženou stravu.
Poradna je umístněná v budově polikliniky v 5. patře.
Objednat se můžete na čísle +420 487 954 150 nebo na emailu dietni.poradna@nemcl.cz.
Na kvalitě a složení stravy se podílí tým nutričních terapeutů, který pracuje v souladu s platným dietním systémem schváleným ústavním dietologem.
Nutriční terapeut zajišťuje – společně s ošetřujícím personálem – kromě odborné nutriční péče také celkové zhodnocení nutričního stavu pacienta, jeho edukaci a nezbytnou administrativu.
Každoročně probíhají semináře, pořádané právě nutričními terapeuty, které vždy sklidí obrovský úspěch.
© 2024 Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.