Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.

Kontakty na oddělení

+420 487 954 106

stravovani@nemcl.cz

Stravovací provoz

  • Stravovací provoz je certifikovaným pracovištěm splňujícím požadavky vyplývající z vedení správné hygienické a výrobní praxe a vedení systému kritických bodů. 

  • Na kvalitě a složení stravy se podílí tým nutričních terapeutů, který pracuje v souladu s platným dietním systémem schváleným ústavním dietologem.

  • Nutriční terapeut zajišťuje – společně s ošetřujícím personálem – kromě odborné nutriční péče také celkové zhodnocení nutričního stavu pacienta, jeho edukaci a nezbytnou administrativu.

  • Oddělení zajišťuje stravu pro pacienty, zaměstnance NsP a vydává jídlo externím strávníkům.

  • Součástí provozu je také nově zrekonstruované nemocniční NEMO Bistro a obchod se základním drogistickým zbožím, časopisy a sladkostmi.

Marián Bučko, RNt.

Marián Bučko, RNt.

Vedoucí stravovacího provozu, vedoucí nutriční terapeut, specialista

+420 487 954 106
marian.bucko@nemcl.cz

Kde nás najdete

Ambulance a poradny

Dietologická a obezitologická poradna
Ukázat na mapě
út-čt

07:30 - 16:00

08:00 - 11:00

+420 487 954 150

Předchozí objednání na tel. v út-čt od 08:00 do 12:00 hod. nebo emailu: dietni.poradna@nemcl.cz nutné. Vysoce specializované nutriční poradenství - není zaměřeno na redukci váhy.

Pacientská strava

Na kvalitě a složení stravy se podílí tým nutričních terapeutů, který pracuje v souladu s platným dietním systémem schváleným ústavním dietologem. Tím je v naší nemocnici MUDr. Věra Stojová – vedoucí nutričního týmu a nutricionistka.

Pouze ošetřující lékař může dle pacientova aktuálního zdravotního a výživového stavu indikovat dietu. Nutriční terapeut zajišťuje – společně s ošetřujícím personálem – kromě odborné nutriční péče také celkové zhodnocení nutričního stavu pacienta, jeho edukaci a nezbytnou administrativu. Dále sestavuje plány léčebné výživy a rovněž individuální postupy u polyvalentních alergií apod.

Zaměstnanecká strava a výdej pro externí strávníky

Každý pracovní den mají zaměstnanci a externí strávníci možnost vybrat si jeden z pěti hlavních obědových chodů. Ty zahrnují i dva chody dietní (dieta č. 4 – s omezením tuků a dieta č. 9B – diabetická, 225 g sacharidů).

Dokumenty ke stažení

© 2022 Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.

Návrh a tvorba webu