Oddělení a ambulance
Stravovací provoz je certifikovaným pracovištěm splňujícím požadavky vyplývající z vedení správné hygienické a výrobní praxe a vedení systému kritických bodů.
Na kvalitě a složení stravy se podílí tým nutričních terapeutů, který pracuje v souladu s platným dietním systémem schváleným ústavním dietologem.
Nutriční terapeut zajišťuje – společně s ošetřujícím personálem – kromě odborné nutriční péče také celkové zhodnocení nutričního stavu pacienta, jeho edukaci a nezbytnou administrativu.
Oddělení zajišťuje stravu pro pacienty, zaměstnance NsP a vydává jídlo externím strávníkům.
Součástí provozu je také nově zrekonstruované nemocniční NEMO Bistro a obchod se základním drogistickým zbožím, časopisy a sladkostmi.
Marián Bučko, RNt.
Vedoucí stravovacího provozu, vedoucí nutriční terapeut, specialista
+420 487 954 106
marian.bucko@nemcl.cz
08:00 - 16:00
08:00 - 11:00
+420 487 954 150
Předchozí objednání na tel. v út-čt od 08:00 do 12:00 hod. nebo emailu: dietni.poradna@nemcl.cz nutné. V pátek pouze vysoce specializované nutriční poradenství - není zaměřeno na redukci váhy.
Na kvalitě a složení stravy se podílí tým nutričních terapeutů, který pracuje v souladu s platným dietním systémem schváleným ústavním dietologem. Tím je v naší nemocnici MUDr. Věra Stojová – vedoucí nutričního týmu a nutricionistka.
Pouze ošetřující lékař může dle pacientova aktuálního zdravotního a výživového stavu indikovat dietu. Nutriční terapeut zajišťuje – společně s ošetřujícím personálem – kromě odborné nutriční péče také celkové zhodnocení nutričního stavu pacienta, jeho edukaci a nezbytnou administrativu. Dále sestavuje plány léčebné výživy a rovněž individuální postupy u polyvalentních alergií apod.
Každý pracovní den mají zaměstnanci a externí strávníci možnost vybrat si jeden z pěti hlavních obědových chodů. Ty zahrnují i dva chody dietní (dieta č. 4 – s omezením tuků a dieta č. 9B – diabetická, 225 g sacharidů).
© 2023 Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.