Stravovací provoz

STRAVOVACÍ PROVOZ

 

Vedoucí stravovacího provozu,
vedoucí nutriční terapeut: Marián Bučko, RNt. 

Telefon: 487 954 106
Email: marian.bucko@nemcl.cz
                                                                                                                                                  



M. Bučko (Bučko Marián.JPG)



Pracovní doba: pondělí až pátek od 05:30 hod. do 14:00 hod.

Pacientská strava

V současné době připravuje nemocniční kuchyně na 300 snídaní, vaří 800 obědů a 300 večeří. 
Zavedený systém, který fungoval v minulosti, jsme nahradili jídelníčkem atraktivnějším, který se řídí heslem, že i pacientovi s tou nejpřísnější dietou může být na talíři nabídnuto chutné a dobře vypadající jídlo ozdobené například čerstvou bylinkou. "Naši pacienti v jídelníčku nacházejí jak staročeská jídla, nabízíme jim však vždy i zdravější varianty, zejména ryby jako pstruha nebo lososa, drůbeží maso nebo například alternaci těstovin ve formě kuskusu. Často jsou navíc v jídelníčku zahrnuty také luštěniny“. Nemocniční kuchyně se občas nevyhýbá ani minutkovým pokrmům nebo jídlům sladkým. V týdnu se podávají třikrát teplé a pestré večeře.
Všechny jídelní lístky a to i přesto že jsou chutnější a atraktivnější než dříve, musí rozhodně splňovat individuální potřeby jednotlivých pacientů nemocnice. Na to si nemocniční stravovací provoz dává obzvlášť pozor a respektuje platný dietní systém, KTERÝ JE SCHVÁLENÝ ÚSTAVNÍM DIETOLOGEM.

Zaměstnanecká strava 

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa již více jak tři roky jde trendem moderní, chutné, ale i zdravé kuchyně. Každý den tak nemocniční kuchyně vaří nejen pro své pacienty, ale i pro zaměstnance a externí strávníky celkem z 5- ti hlavních chodů. Zaměstnanci a externí strávníci mají možnost výběru i z diety č.4/s omezení tuků / a diety č. 9B / diabetická /.


Stravovací provoz je certifikovaným pracovištěm o vedení správné hygienické a výrobní praxe (SHVP) a rovněž o vedení systému kritických bodů (HACCP).

Stravovací provoz také zajišťuje kvalitní služby v oblasti cateringu. 

NEMO Bistro  

Otevírací doba 
Pondělí - pátek 6.30 hod. až 17.30 hod.
Víkendy, svátky 9.00 hod. až 17.00 hod. 


Vedoucí bistra
vedoucí bistra Jitka Koděrová 487 954 715

Kromě výborné kávy, nápojů, zákusků, obložených baget a teplých pokrmů, atd. u nás najdete také malý obchůdek, který nabízí sortiment pro všechny, kteří zavítají do nemocnice.
Přijďte se k nám podívat, přivítá Vás náš NEMO Bistro tým.


SOUBORY KE STAŽENÍ

Certifikát HACCP 2018
Certifikát HACCP.pdf (1594 kB)
Certifikát SHVP 2018
Certifikát SHVP.pdf (1656 kB)
HACCP NEMO Bistro
HACCP - NEMO BISTRO.pdf (4191 kB)
SHVP NEMO BISTRO
SHVP - NEMO BISTRO.pdf (4204 kB)


Operační program pro lidské zdroje (logo-esf-web-sirka.gif)
Regionální operační program severovýchod (eu_severovychod_banner.jpg)