Plyšová zvířátka pro novorozence

Česká Lípa 13. dubna 2018

Českolipská nemocnice získala sponzorským darem celkem 14 kusů plyšových zvířátek ZAZU s tlukotem srdce. „Ti budou nově sloužit všem novorozencům na Oddělení pediatrie,“ upřesnila ředitelka pro ošetřovatelskou péči Nemocnice s poliklinikou, a.s. Mgr. Dana Šperlíková s tím, že v České Lípě ctíme moderní trendy v péči o novorozence.

Dar získala nemocnice od společnosti NemLog, a. s. a velmi tento hit v uklidňování malých dětí přivítala.

„Novorozenci si musí zvykat na nové prostředí, musí se sžít s prostředím mimo tělo matky, neslyší již tlukot jejího srdce,“ vysvětlila vrchní sestra Oddělení pediatrie Jitka Jelínková. Plyšová zvířátka ZAZU pak právě mají pomoci zvyknout si  na nové prostředí a spřátelit se s ním.

Co vše plyšové zvířátko, které se prodává se ve třech podobách /pejsek, oslík a ovečka/ umí? Plyšová hračka vydává dva zvuky, a to tlukot srdce a zvuk vodopádu, a také čtyři uklidňující melodie. Vše se spouští buď automaticky, pokud dítě začne plakat nebo po zatřesením se zvířátkem. Automaticky se potom tyto zvuky po 10 minutách vypínají, samozřejmostí je ovládání hlasitosti a také praní zvířátka.