Zpátky do zdravotnictví

Česká Lípa 17.5. 2018

Velkou náborovou akci zaměřenou zejména na zaměstnance, kteří sice mají zdravotnické vzdělání, ale nepůsobí v této oblasti, spustila českolipská nemocnice. Nemocnice chce podnikům konkurovat novými benefity i zvýšením platů.

„Chceme lidem přiblížit českolipskou nemocnici jako stabilního zaměstnavatele s propracovanou personální politikou,“ říká generální ředitel Ing. Pavel Marek. „Mezi zásadní motivační benefity, které poskytujeme našim zaměstnancům, je významná podpora vzdělávání, flexibilně stanovená zákonná dovolená s jedním týdnem navíc a bezpochyby také další navýšení platů pro všechny zdravotnické nelékaře i dělnické profese o 10%,“ vypočítává základní benefity akciové společnosti personální ředitelka nemocnice Mgr. Pavlína Simmerová. Nemocnice kromě jiného nově nabízí také penzijní připojištění, 10% sleva v lékárně a místním Centru zdraví, oblíbený je výhodný mobilní tarif i pro rodinné příslušníky, zdravé stravování v areálu nebo karty na volnočasové aktivity. Pro studenty nabízí nemocnice zajímavý stipendijní program, pro nově nastupující pak náborový příspěvek. Výjimkou nejsou ani individuálně nastavované pracovní poměry, které zaměstnanci požadují zejména z rodinných důvodů.
Nemocnice tak již touto personální politikou oslovila například praktickou sestru JIP Interního oddělení paní Pavlu Svobodovou: „Při výběru mého současného zaměstnání hrála kromě jiného velkou roli možnost zdarma si zvýšit kvalifikaci a tím dosáhnout na lepší pracovní uplatnění. Pravidelnost v zaměstnání se také dobře slučuje s mým soukromým životem.“
Českolipská nemocnice si zároveň zakládá na své otevřenosti. „Uchazeči o zaměstnání si u nás mohou kdykoli sjednat schůzku s faktickou prohlídkou nemocnice nebo i schůzku ve vlastním prostředí. Je běžnou praxí, že i my navštěvujeme naše budoucí zaměstnance,“ shrnula personální ředitelka Mgr. Pavlína Simmerová.