Rozhovor

ROZHOVOR

Česká Lípa 29. března

Personální oddělení českolipské nemocnice spustilo novou náborovou kampaň zaměřenou na získávání zdravotníků. Její podstatou je pouze úspěšné doporučení vhodného kandidáta a odměna je Vaše. Na podrobnosti jsme se zeptali personální ředitelky nemocnice Mgr. Pavlíny Pilařové.

1. Prosím představte nám novou náborovou kampaň?
Nová kampaň, kterou chceme opět zacílit na získávání zdravotníků do naší nemocnice, má název „Doporuč a získej.“ A tím je také řečeno to podstatné. Pokud nám člověk doporučí vhodného kandidáta, čeká na něj zajímavá odměna.

2. Jak doporučení může člověk provést?
Je nám jasné, že každý v dnešní době bojuje s časem. A tak i doporučení kandidáta stačí zcela jednoduchou cestou. Stačí zaslat životopis kandidáta s uvedením vlastního jména a telefonního čísla emailem na adresu zamestnani@nemcl.cz a my pak už ohledně pracovní nabídky komunikujeme pouze s daným člověkem. S doporučovatelem se spojíme pouze pro formální vyřešení předání finanční odměny. Samozřejmě lze využít i jiné cesty a s životopisem může daný člověk přijít i osobně.

3. Jak velké jsou odměny?
Výše odměn máme odstupňovány dle pracovní pozice. Za doporučení praktické sestry lze získat  3 000 Kč, všeobecné sestry, dětské sestry, porodní asistentky, fyzioterapeuta, radiologického asistenta je to částka 5 000 Kč a za lékaře 8 000 Kč.

4. Jsou pro vyplacení odměny stanoveny nějaké podmínky?
Určitě. Je nezbytné, aby pozice byla vypsána na našich webových stránkách, aby kandidát u nás v zaměstnaneckém poměru setrval minimálně po dobu třech měsíců a také v plném úvazku a v neposlední řadě, aby byl kandidát občanem EU.

5. Kdy je doporučovateli odměna vyplacena?
Ihned po ukončení zkušební doby nového zaměstnance doporučovatele kontaktujeme a odměnu vyplatíme.

6. Co Vás k nové kampani přivedlo a jaký je její cíl?
Personální situace v oblasti zdravotnictví je taková, jaká je. My se proto snažíme hledat stále nové a nové cesty, inspirujeme se, vycházíme z praktických zkušeností, prostě neusínáme na vavřínech a oslovujeme naše budoucí zaměstnance všemi možnými způsoby. Věříme, že i tato nová kampaň může svou povahou dobře zacílit.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa je jedním z  největších zaměstnavatelů na Českolipsku, aktuálně zaměstnáváme přes 900 zaměstnanců.

Stabilní společnost s jistotou na trhu práce nabízí například: pracovní smlouvu na dobu neurčitou, týden dovolené navíc, vzdělávání zcela zdarma, obědové menu za 35 Kč, 10% sleva do lékárny a Centra zdraví, příspěvek na penzijní připojištění, zaměstnanecký mobilní tarif i pro členy rodiny, možnost ubytování, společenské a kulturní akce, permanentky na volnočasové aktivity, atd.